Den hvide lotus
symboliserer oplysning
og åndelig renhed.

Den gror i det mudrede vand
og løfter sig over overfladen
for at udfolde
sine smukke blomster
mod lyset.
English

Aktioner:

Debatindlæg


Vis alle


Sluk lyset for miljøet, tænd lyset for Tibet!


I forbindelse med klimabegivenheden ”Earth Hour” forventes op imod 1 milliard mennesker at slukke lyset lørdag den 28. marts 2009 fra kl. 20.30 til 21.30 for at sætte fokus på klimadebatten og vise alverdens politikere, at de skal handle nu.

Det er samme dag 50-årsdagen for Kinas endelige besættelse af Tibet i 1959. Tibetanerne har nu levet i mørke og undertrykkelse i 50 år og tvinges til at fejre årsdagen som ”Dagen, hvor slaver blev befriet”.

Bæredygtighed og respekt for alt levende og naturen er en integreret del af den tibetanske kultur. Denne levevis har været medvirkende til at bevare det enestående men skrøbelige økosystem, som i dag er truet af den kinesiske påvirkning med minedrift, industrialisering, dumpning af atomaffald m.v.

Tibet har over 35.000 gletschere, som dækker godt 100.000 km2, og er dermed det største isdækkede område udenfor polarområderne.

Den tibetanske højslette er kraften, der driver monsunen og dermed subkontinentets frugtbarhed og vandforsyning.

Miljøpåvirkninger i Tibet har betydning for halvdelen af jordens befolkning. Der er allerede sket stor afsmeltning af Tibets gletschere, og klimaforandringer anslås at føre til, at yderligere 80% vil forsvinde indenfor de næste 30 år.

Lad os alle bidrage til at vende udviklingen. Sluk derfor lyset ved stikkontakten for miljøet og tænd et lys for Tibet! En kultur vi ikke har råd til at miste.

Offentliggjort 24-03-2009
   © Flemming Erslev               Kontakt               Sideoversigt               Opdateret: 24-mar-2009