Flemming Erslev © 2008 
 

 
Den hvide lotus symboliserer oplysning og åndelig renhed.

Den gror i det mudrede vand og løfter sig over overfladen for at udfolde sine smukke blomster mod lyset.

             

 

 
Generelt

Debatindlæg:

Det olympiske paradoks

Blåstempling af Kinas menneskerettigheds-krænkelser

Olympisk ansvarsfralæggelse

Regeringen bekender
kulør i OL-spørgsmål

OL og frihed:
Jeg har en drøm .....

Kampagne:

I Have a Dream (mail)

Notater:

Etiske elementer i
det olympiske charter

Oprindelige folk og FN

Skrivelser:

Appeal to President Hu Jintao 16-09-2007

Appeal to President Hu Jintao 06-02-2008

Appel til Danmarks Olympiske Komité          31-03-2008

Appeal to the IOC         07-04-2008

Appel til statsminister
Anders Fogh
Rasmussen
21-04-2008

Appeal to EU HR
Javier Solana
11-06-2008

Appeal to the UN
S-G Ban Ki-moon
04-07-2008

Appeal to President
George W. Bush
04-07-2008

 


Tibet-Kina:

Debatindlæg

OL og frihed: Jeg har en drøm …..

Opfordring til at stille krav om en fredelig og bedre verden

Mennesket har altid drømt om frihed. Frihed er lige så stor en livsnødvendighed for sjælen, som de fysiske behov for kroppen. Intet menneske kan vokse og gro uden frihed.

Der har gennem tiderne været mange store fortalere for frihedsbudskabet – mange er blevet dræbt eller undertrykt. Men drømmen vil altid bestå.

Den amerikanske præsident Abraham Lincoln er et eksempel på en statsmand med visioner, som blev omsat i handling. Han repræsenterede klassiske værdier som ærlighed, integritet og medmenneskelig respekt. Han kæmpede for minoriteters rettigheder og frihed i almindelighed og forsvarede demokratiet. Han proklamerede bl.a. slaveriets ophør i 1863.

100 år senere i 1963 holdt Martin Luther King, Jr. sin legendariske "Jeg har en drøm ….." – tale, hvor han opfordrede til, at frihedsbudskabet skulle lyde overalt. Det er i år 40-året for mordet på Martin Luther King, Jr.

Frihed, demokrati og menneskerettigheder har stadig trange kår. Politikerne udfærdiger fine erklæringer og dokumenter i bl.a. FN, men er ikke parat til at sætte handling bag, medmindre det tjener egne kortsigtede økonomiske eller politiske interesser.

Den olympiske bevægelse taler også om at medvirke til opbygningen af en bedre verden med menneskelig værdighed m.v., hvilket er en bærende del af det olympiske charter med dets mange semi-religiøse budskaber.

På trods af dette afholdes de olympiske lege fra den 8. august i Kina, som i 1949 besatte Tibet og siden har holdt landet i et jerngreb, som behandler politiske modstandere som kriminelle og tvangsforflytter egne borgere for at give plads til OL m.v.

Såfremt OL ikke medfører forbedringer af menneskeretssituationen i Kina, men måske tværtimod forværringer, vil den olympiske bevægelse miste sin troværdighed og OL blive reduceret til en kommerciel sportsbegivenhed.

Det er mit håb, at de kommende olympiske lege vil åbne folks øjne for politisk og religiøst betingede overgreb og den frie verdens manglende vilje til at påtale dette.

Lad os lægge fortiden bag os og sammen skabe en fredelig og bedre verden. Hvis kravet bliver bakket op af alle verdens folk, er politikerne nødt til at lytte:

Jeg har en drøm …

lad frihedsbudskabet lyde overalt …

Europa, Afrika, Amerika, Asien og Australien
(som symboliseret ved de 5 olympiske ringe)

"En verden - en drøm"
(det olympiske slogan)

Frihed og menneskerettigheder for alle!Offentliggjort 31-07-2008

 

Andet

Hjem

Kontakt